Χρήσιμα

Χρήσιμα

Πώς να αγοράσω ακίνητο στη Βουλγαρία και Ελλάδα .

Όταν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ακίνητο, αλλά δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο ή γνώσεις, για να περάσετε ανεμπόδιστα όλη την διαδικασία, απευθυνθείτε σε επαγγελματίες στην αγορά ακινήτων. Σας εξοικονομεί χρόνο, Και λεφτά και Σας προφυλάσσει από πολλά προβλήματα. τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν κατά την διαδικασία αγοράς του ακινήτου που έχετε επιλέξει.

Για συνεργασία με μεσιτικό γραφείο ακινήτων, είναι απαραίτητο να υπογράψετε σύμβαση μεσιτείας είτε είστε ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Η ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ-ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ. Η σύμβαση ρυθμίζει πλήρως και ακριβώς όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των δύο συμβαλλόμενων μερών .

Επιλογή ακινήτου.

Για να σας προσφέρουμε τις καταλληλότερες προσφορές, είναι απαραίτητο σε προσωπική συνομιλία να μας γνωρίσετε όλες τις επιλογές σας όσον αφορά το το είδος ακινήτου , εμβαδόν, τύπος κατασκευής, αριθμός δωματίων, όροφος, έκθεση, υποδομή, τιμή κλπ., καθώς και με τον τρόπο χρηματοδότησης της αγοράς – εξ ολοκλήρου μετρητοίς ή με μερική πίστωση.

Επιδείξεις.

1.Στο έδαφος της Βουλγαρίας: οι πελάτες πληρώνουν 200 € σαν εξοδα υποδειξης. Σε περίπτωση αγοράς ακινήτου στην Βουλγαρία με την ολοκλήρωση της μεσιτείας από το γραφείο μας, το ποσόν αυτό συνυπολογίζετε με την αμοιβή του μεσιτικού μας γραφείου , στην ουσία τους επιστρέφετε την ημέρα της υπογραφής του συμβόλαιο στο συμβολαιογράφο.

2.Το ίδιο ισχύει και για ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ εως 500 χλμ ΑΠΟ ΕΔΡΑ ΜΑΣ ( ΣΕΡΡΕΣ ).

3. ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

Σημ. το ποσό για έξοδα υπόδειξης συνυπολογίζετε με την αμοιβή του μεσιτικού μας γραφείου , στην ουσία τους επιστρέφετε την ημέρα της υπογραφής του συμβόλαιο στο συμβολαιογράφο

Μετά την επιλογή των πιο ελκυστικών ακινήτων για Σας, μεταξύ αυτών που σας έχουμε προσφέρει, εμείς οργανώνουμε την επίδειξη τους, καθώς συμμορφωνόμαστε με το δικό σας ελεύθερο χρόνο.

Οι επιδείξεις στα όρια της πόλης ΣΕΡΡΩΝ είναι δωρεάν για τους πελάτες. Αν οι πελάτες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μεταφορά, που παρέχεται από το γραφείο μας, στις επιδείξεις ακινήτων

Έξοδα αγοράς-πώλησης ακινήτου στη Βουλγαρία

Τα έξοδα αγοράς-πώλησης ενός ακινήτου επιβαρύνουν την πραγματική αξία του ακινήτου και είναι τα ακόλουθα:

1. Φόρος μεταβίβασης ακινήτου: ως 3% επί της αναγραφόμενης αξίας του συμβολαίου. Πληρώνεται από τον αγοραστή.

2. Αμοιβή του συμβολαιογράφου: καθορίζεται από το ποσό του συμβολαίου σύμφωνα με το δασμολόγιο, συν κάποιες επιπρόσθετες δαπάνες όπως για σύνταξη του τίτλου, αντίγραφα συμβολαίων, κτλ. /η αμοιβή επιβαρύνεται με ΦΠΑ 20%/. Πληρώνεται από τον αγοραστή.

3. Τέλος καταχώρησης ακινήτου στο Κτηματολόγιο: 0.1% επί της αναγραφόμενης αξίας /μίνιμουμ EUR 5.2/. Πληρώνεται από τον αγοραστή.

4. Αμοιβή του μεσίτη για αγορά – ποσοστό αμοιβής για Βουλγαρία & Ελλάδα 3% + 24 % ΦΠΑ

Για ενοίκια ένα μίσθωμα από ενοικιαστή και ένα από ιδιοκτήτη + φπα 24% φπα

Συνήθως τα συνολικά  έξοδα είναι 5%-5.5% επί της αναγραφόμενης αξίας του συμβολαίου συν την αμοιβή του μεσίτη.

Έξοδα αγοράς-πώλησης ακινήτου στη ΕΛΛΑΔΑ

1. Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων (ΦΜΑ) (3%-αγοραστής) ή

2. Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) (24%-αγοραστής) και

3. Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων (ΦΥΑ) (15%-πωλητής,

 

ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Με το άρθρο 1 της Κοινής απόφασης (ΚΥΑ) 111376 των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης περί «Καθορισμού Δικαιωμάτων των Συμβολαιογράφων», όπως ήδη τροποποιήθηκε μεταγενεστέρως, μειώνεται το ποσοστό της αναλογικής αμοιβής τους,  ανάλογα με το ύψος της αντικειμενικής αξίας του αντικειμένου της συναλλαγής, ως εξής:

Για ποσό έως 120.000 ευρώ μειώθηκε σε ποσοστό 0,80%.

Για ποσό από 120.000 έως 380.000 μειώθηκε σε ποσοστό 0,70%,

Translate »